LogoAnasayfaHakkımızdaKalite Yönetim SistemleriSosyal UygunlukBelgelendirmeİletişim

INDITEXT

Inditex Nedir?

Inditex Belgelendirme; Inditex denetimi ya da Zara Inditex Denetimi olarak adlandırılan denetimler ile ilgili olarak elde edilen belgeler ve bu belgeler ile ilgili faaliyetlerdir. Bu belgelendirme işlemi doğrudan Inditex’in görevlendirdiği kişiler tarafından ya da üçüncü taraf firmalar veya kişiler tarafından yapılmaktadır. Bu belgelendirme ile alakalı olan danışmanlık hizmetinde amaç; Inditex denetimine girecek firmalara gerekli eğitim veya bilgilendirme hizmetini vermek, gerekli dokümantasyon yardımı sağlamak ve işveren ile çalışanları bu konu hakkında bilgilendirmek olarak açıklanabilir. Inditex denetimlerine yönelik danışmanlık hizmeti kapsamında;

• “Tedarikçi Denetim Soru” listesi oluşturularak hem personelin hem yöneticilerin denetimler kapsamında gelebilecek sorulara hazırlanması, • Gerekli dokümantasyonun oluşturulması, • Denetimlere yönelik hazırlıklar, gibi hizmetler verilebilir. Inditex belgesi almak isteyen firmalar hangi sektörde olduğu farketmeksizin, bu belgeyi almaya başvurmadan önce alanına tecrübeli bir danışmanlık firmasından destek almalıdır. Inditex denetimlerini başarıyla tamamlayan ve gerekli olan onayı alan firmalar bu 8 markaya üretim yapabilir. Denetimlerden geçemeyen firmalar ise 6 ay boyunca tekrar denetime giremeyeceğinden ilk denetimden başarıyla geçmek büyük derecede önem arz etmektedir. Firma denetimlerden geçemez ise 6 ay sonra tekrar denetime girene kadar bu 8 markaya üretim yapamaz.

Inditex denetimlerine katılacak firmalar;

  • Personel kayıtları (işe devam kayıtları maaş bordroları aylık hesap pusulaları gibi)
  • İş sağlığı ve güvenliği kayıtları (bina yerleşim planları tahliye planı işyeri açma ve çalışma ruhsatı itfaiye raporu yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi yangın söndürme tüpü ve yangın dolaplarının sayısı gibi)
  • Çevre ile ilgili kayıtlar (işyerine ait çevre izin belgesi ÇED kapsam dışı raporu çevre koruma belgeleri atık beyanları gibi)
  • Diğer kayıtlar (iş alım ve çıkış prosedürü geçmiş denetim kayıtları iç ve dış fason tedarikçi firma listeleri gibi) kayıtlarına dikkat etmeli ve bu kayıtları özenli bir şekilde tutmalıdır.